Aki – Aki (2005)

By 5 september, 2017Artists
  •  01. Aki – Yla Med Mig
  • 02. Aki – Svartskalle!
  • 03. Aki – Tänk Efter
  • 04. Aki – Bring The Party To Life
  • 05. Aki – Varför Va Nån Annan
  • 06. Aki – Så Nice
  • 07. Aki – Patience
  • 08. Aki med Dajanko – Backa!

Aki är en av medlemmarna i Labyrint som tillsammans med Jacco (@jaccovonlabyrint), Danjanko (@dajankovonlabyrint) och DJ Sai utgör en musikgrupp från Gottsunda, Uppsala. Redan under slutet av 80-talet stötte han ihop med hiphopen genom dansen i sitt närområde. Under högstadiet började han rappa enbart på engelska men runt 1998 spelade han in sin första låt på svenska och fick ut två solosläpp under 2001 och 2005. I slutet av 2007 släppte Labyrint låten ”Vår Betong” som blev en stor Youtube-hit med över en miljon visningar. Labyrint började så småningom samarbeta med producenten Masse Salazar (@masse_salazar) och släppte ett mixtape som blev det mest nedladdade på hiphop-communityn Whoa.
Senare fick Universal upp ögonen för dem vilket ledde till släpp av flera EP:s och debutalbumet “Labababa” (2011).
Labyrint har myntat begreppet ”ortens favoriter” i Sverige, vilket är en titel som de själva har gjort sig förtjänta av.

 Instagram

Gatuslang – Avsnitt 96

Aki/Aleksi Swallow

Aleksi Swallow eller Aki växte upp i Gottsunda i utkanten av Uppsala. Redan under slutet av 80-talet stötte han ihop med hiphopen genom dansen i sitt närområde. Under högstadiet kom han att bilda en Rage Against the Machine-inspirerad grupp innan han gick solo på rappen. På denna tiden rappade han enbart på engelska men runt 1998 spelade han in sin första låt på svenska och fick ut två solosläpp under 2001 och 2005. Det var i mitten av 00-talet som namnet Labyrint föddes. Men det var först 2009 som DajankoJacco och Sai släppte sitt första material under gruppen Labyrint via den svenska hiphop-communityn Whoa. Efter miljontals visningar plockades gruppen upp av Universal och blev en del av Redline-familjen. Hör en mycket spännande historia från Alby-bon Aki här i Gatuslang. Trevlig lyssning!

www.gatuslang.se@gatuslang

Aki - Aki (2005)