Change & Shazaam – Bli Rik Eller Dö På Kuppen (2012)

By 12 juni, 2017Artists
  • 1. Change & Shazaam – Shunar I Dammen
  • 2. Change & Shazaam – Kranen (med Kaplan)
  • 3. Change & Shazaam – Det Goda
  • 4. Change & Shazaam – Guzz Guzz Guzz
  • 5. Change & Shazaam – Sånt Diggar Vi
  • 6. Change & Shazaam – All Teknologi (med The Mood)
  • 7. Change & Shazaam – Så Fräsch Så Fin
  • 8. Change & Shazaam – Reglerarna

“Vi bestämde vi oss för att göra några versioner som jag varit sugen på att göra en tid. Det började rätt enkelt, men grundreglerna för skrivandet var att vi skulle direktöversätta låtarna så mycket som det gick, men fanns alltid utrymme för egna tolkningar.

Till slut så hade vi 16 olika versioner, av olika kvalité, några var färdiga och några behövde ganska mycket jobb. Vi bestämde oss helt enkelt för att släppa 8 stycken av de bästa versionerna vi knåpat ihop som ett mixtape.

Resultatet presenterar vi som “Bli rik eller dö på kuppen“, också det en direktöversättning på en klassisk hiphopskiva.” (www.level8studio.se)


Kommentarer (via Facebook)

 Instagram

Gatuslang – Avsnitt 63

Change / Level 8

Change kanske inte är ett house hold name för alla hiphopskallar runt om i landet, men han har varit med ett bra tag, och har arbetat hårt i det tysta för svensk hiphop. För Change började det redan i mitten av 90-talet då han upptäckte Coolio, Public Enemy och The Latin Kings. Några år senare började han själv prova på rap och produktion och släppte demos. Men hans stora musikaliska förändring skedde för åtta år sedan då han fick möjlighet till ett förstahandskontrakt på en studio i Hallunda som kom att få namnet Level 8 på grund av studions våningsplan. Ganska snart kom The Mood och Tony From Sweden att bli delar av studion.

Efter att först och främst kanske fokuserat på sin egna musik kom studion att satsa på att arbeta med andra rappare. Där i bland IntenseElsaShazaamUnionenLazee och många fler. I nuläget är Change aktuell med en skiva tillsammans med Huntsville-rapparna ST 2 LettazNorty Hugh och Mic Strange. Och som den första utomamerikanske medlemmen i producentteamet Block Beattaz kan 2014, förutom att studion firar åtta bast, bli ett grymt år för Change. Trevlig lyssning!

Gatuslang – Avsnitt 15

Shazaam / John Landenfelt

Beväpnad Tjockis eller John Landenfelt gjorde sig känd via battles redan i tonåren både på nätet och på scen. På senare dagar kallar han sig Shazaam och har blivit lite av en ikon på den svenska battlescenen med sin ständiga närvaro i battlesammanhang. Men Shazaam har också gjort mängder av låtar och pumpat ut sin musik via sessions på forum, netplays och tryckta skivor. Dessutom har han bland annat varit en del av kollektivet CRinc och är en del av gruppen Ri-Fa. För tillfället är han aktuell med sin Masse-producerade singel Mina ord via Spotify och iTunes. Trevlig lyssning!

www.gatuslang.se@gatuslang

Change & Shazaam - Bli Rik Eller Dö På Kuppen (2012)