Rimslakt har som primärt syfte att fungera som ett kulturarkiv där man kan finna äldre och sällsynta släpp inom svensk hiphop. Främst musik som inte existerar på tjänster som iTunes och Spotify eller som inte längre är tillgängliga på grund av trasiga hårddiskar, brutna länkar eller nedlagda hemsidor. Vi anser att det finns mycket musik som på många sätt förtjänar att minnas och spelas men vars existens och spridning också är viktig att slå fast ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Med Rimslakt vill vi erbjuda en gemensam plats där både gamla och nya lyssnare kan ta del av dessa nostalgiska guldkorn.

Här kan du enkelt följa det som dagligen läggs upp och bläddra igenom samlingen som i nuläget sträcker sig från 1995 till dags dato med artister som Petter, Medina, Lazee, Allyawan, Pato Pooh, Organism, m.fl. För närvarande finner du både mixtapes och samlingsskivor men det finns stora planer på att utöka till ännu fler format.

Alla musik har erhållits via diverse hemsidor, bloggar, respektive artist/dj, dammiga hårddiskar samt privata samlingar. Mycket hjälp har tacksamt även erhållits från Pontus Gustavsson (Gatuslang) som har en av Sveriges största musiksamlingar inom svensk hiphop. Plattformen som har valts för Rimslakt är Mixcloud (iOS / Android) där musiken publiceras under licens av digital radio och även återskapar retro-känslan av gamla kassettband där man tidigare inte kunde välja enskilda spår utan istället lyssnade från början till slut.

Idén till Rimslakt föddes redan 2009 då man såg saknaden av en svensk motsvarighet till datpiff.com. I april 2017 blev den nytändning då det lanserades i en förenklad version på Instagram (@rimslakt) med dagliga släpp.

Bakom Rimslakt står Sergio ”Chechin” Stomerz för administration, idé och projektledning.
Chechin har funnits bakom kulisserna inom svensk hiphop sedan 1999 där hans första projekt var att ta fram och underhålla hemsidan för dåvarande närradioprogrammet “Radio165” där Houman Sebghati och Tito Pencheff fanns bakom spakarna.
2001 lanserade han Frizon.se som var den största digitala satsningen för osignerade artister med möjligheten att synas och höras på internet.
Han har även varit manager åt stockholmsbaserade hiphopakter, arrangerat diverse musikevents som Show Stockholm samt varit aktiv DJ med flera nattklubbar i diverse städer runtom i Sverige, bland annat Stockholm Delight. Han är idag affärsutvecklare och rådgivare inom entreprenörskap och digital marknadsföring.

Följ Rimslakt på InstagramFacebook samt Mixcloud där all musik finns tillgängligt.
Det går även att lyssna via Mixclouds mobila app (iPhone / Android)